Banvit Bandırma İleri İşlem Tesis

Üretim

Faaliyetlerimize 1968 yılında karma yem üreticisi olarak başlayarak 1984 yılında piliç eti üretimine de adım attık. Türkiye’de ilk defa temizlenmiş ve poşetlenmiş taze piliç üretimini gerçekleştirerek 2001 yılında önce hindi eti, ardından da tüketilmeye hazır ileri işlenmiş hazır gıdalar ve şarküteri ürünlerinin üretimine başladık. Halihazırda Elâzığ, İzmir, Bandırma olmak üzere üç farklı lokasyonda üretim yapıyoruz.

Üretim portföyümüzde yer alan çiğ piliç ve hindi eti ürünlerini, soslu ürünler grubunu, tüketilmeye hazır pişmiş ürünleri ve şarküteri ürünlerini müşterilerine hızlı bir şekilde ulaştıran, ülkemizin lider gıda kuruluşlarından biriyiz.

Kanatlı Eti Üretimi

Piliç üretimimizi Bandırma, İzmir ve Elazığ’da bulunan 3 kesimhanede gerçekleştiriyoruz. Hindi eti üretim tesisimiz ise İzmir Kemalpaşa’da bulunmaktadır. Sözleşmeli yetiştiricilere ait çiftliklerden özel nakliye araçlarıyla alınarak kesim tesisine ulaşan piliçler ve hindilerin kesim hattına aktarılmasıyla üretim sürecimiz başlamaktadır. Helal standartlarına uygun olarak tek tek elle kesilen, otomatik makineler tarafından tüy yolma, iç çıkarma ve soğutma aşamalarından geçirilen piliçler, daha sonra tüketici ve müşterilerin talepleri doğrultusunda hazırlanarak dağıtım noktalarına nakledilmek üzere soğuk hava depolarına aktarılmaktadır. Tesislerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı resmi veteriner hekimlerin kontrolü altında faaliyet gösterir.

Kanatlı Eti Üretimi görsel
Hazır Ürün Üretimi

Hazır Ürün Üretimi

İleri İşlem Tesisi’mizde, kesim tesislerinden gelen piliç ve hindi etleri çeşitli üretim aşamalarından geçtikten sonra özel karıştırıcılarda, özenle seçilmiş baharatlarla harmanlanmakta ve şekillendirilmektedir. Şekillendirilen hazır ürünler sırasıyla pişirme, soğutma, gramajlama ve ambalajlama süreçlerinden geçtikten sonra paketlenerek tüketicilere ulaştırılmak üzere soğuk hava depolarına nakledilmekte ve buradan da dağıtım noktalarına aktarılmaktadır. En güncel teknolojinin kullanıldığı ve yüksek hijyen standartlarının uygulandığı hazır ürünler tesisimizde hem taze hem de donuk ürün çeşitleri üretilmektedir. Tesislerde üretilen ürünler arasında salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri, köfteler, dönerler, kebaplar gibi pratik, schnitzel, nugget, çıtır kanat, çıtır piliç küpleri gibi kaplamalı ürünler yer almaktadır.

Canlı Üretim

Kuluçka tesislerinden kümeslere teslim edilen civcivler için daha ilk günden itibaren sıcaklık, havalandırma, yeterli yem ve su gibi uygun şartların oluşturulması hayati önem taşır. Bizim için broiler yetiştiriciliği yapan üreticilerin tamamı sözleşmeli olup, kümesler kendilerine aittir. Pilicin yaşına ve mevsim şartlarına göre bakım ile idare şartlarında değişiklik veya ayarlamalar yapılır. Tüm kümeslerimizde havalandırma, ısıtma, soğutma, yem ve su idaresi tamamen otomatik ekipmanlarla yapılır. Piliçlerin yedikleri yemler de yaşına göre değişiklik gösterir. Yemde bulunan enerji, protein gibi değerler, pilicin yaşına göre ayarlanır. Veteriner Hekimler kümesleri düzenli olarak ziyaret ederek sürü sağlığı, performans ve bakım idare koşullarını denetlerler. 45- 46 gün boyunca kümeslerde kalan piliçler, 2.600-2.800 gr canlı ağırlığa ulaştıktan sonra kesimhanemize sevk edilir. Piliçlerin kesiminden sonra boşalan kümesler bir sonraki devreye hazırlık amacıyla temizlenir, yıkanır ve dezenfekte edilip yeni civcivler için uygun koşullar sağlanmış olur.

canlı üretim görsel
yem-fabrikasi-banvite-sor

Yem Üretimi

Çiftliklerimizde yetiştirilen her etlik damızlık, piliç ve hindi sürüleri, yem fabrikalarımızda üretilen yemlerle beslenir. Balıkesir, Elazığ ve İzmir’deki yem fabrikalarımızda ürettiğimiz pelet yemler, tavuk, piliç ve hindilerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duyacakları besin ve enerji değerlerine uygun olarak hazırlanmakta ve el değmeden, modern yem nakil araçları ile yetiştirme çiftliklerine nakledilmektedir.

Kalite Güvence

Banvit A.Ş., kalite güvence uygulamalarında “çiftlikten çatala” prensibiyle hareket etmektedir. Banvit’in amacı, gıda ürünlerini güvenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretmek ve tüketicilere ulaştırabilmektir. Bu doğrultuda, tüm süreçlerdeki kritik noktalar belirlenerek kontrol altına alınır ve sürekli izlenir. Dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenen yeni standartları içeren ve HACCP sistemini de kapsayan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ise Banvit tesislerinde 2007 yılından beri uygulanmaktadır. Bu sistem, 2016 yılından itibaren ilave gereklilikler de içeren FSSC 22000 gıda güvenliği sertifikasyonu olarak devam etmektedir. Tarladaki çiftçiden, taşıma ve depolama operatörlerine, perakendeciler ve restoranlarla onların tedarikçilerine kadar, ortak gıda güvenliği gerekliliklerini sağlamayı hedefleyen FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, güvenli gıda üretimiyle ilgili HACCP tabanlı bir gıda güvenliği yönetim sistemidir. Banvit A.Ş., ISO 9001 kalite yönetim sistemini tüm işletmelerinde 1999 yılından beri uygulamaktadır. Bu kapsamdaki çalışmalar, 2019 yılında ilgili sertifikasyonun ISO 9001: 2015 versiyonu ile devam ettirilmektedir. İyi tarım uygulamaları sistemi ise 2018 yılından itibaren uygulanmaya başlanmış ve bu kapsamdaki çalışmalar halen ilgili sertifikasyon çerçevesinde devam ettirilmektedir. İyi Tarım uygulamaları sistemindeki amaç, çiftliklerdeki üretimin gıda güvenliği, hayvan refahı, çevre sağlığı, çalışan sağlığı konularında belirlenmiş olan gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirilmesidir.

kalite güvence