şşşşşşşşşşşşşşşş
Banvit
Etkinlikler
Banvit BRF ormanı

Banvit BRF Ormanı 40 Bin Ağaca Ulaştı

Sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda ilk olarak Bandırma’da başlattığımız 20 bin ağaçlık orman projesi, Ege Orman Vakfı iş birliği ile Elazığ ve Manisa illerimizde toprakla buluşturulan 20 bin fidanla daha da büyüdü.

 

Elazığ - Maden ve Manisa - Yunt Dağı ağaçlandırma sahalarında oluşturulan ormanlar hakkında bilgi veren CEO’muz Tolga Gündüz şunları söyledi; “Şirket olarak sürdürülebilirliğin gelecek yaşamlara dokunmak için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Global şirketimiz BRF, ağaçlandırma projeleri gibi doğaya katkıda bulunan çalışmalar gerçekleştirerek üretim kaynaklı sera gazı salımını dengelemeyi ve “Net Sıfır” hedefine ulaşmayı planlanıyor. Bu hassasiyet, BRF’nin Türkiye operasyonu olarak bizim de kurum kültürümüze ve çalışmalarımıza yansıdı. Bu bağlamda 2021 yılında ana kampüsümüzün yer aldığı Bandırma bölgesinde “Banvit BRF Ormanları” projemizi başlattık. 2022 yılında da Ege Orman Vakfı ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında Elazığ ve Manisa illerimizde toplam 20 bin ağaçlık iki yeni orman daha oluşturduk. Destekleri için Orman Genel Müdürlüğü ile Ege Orman Vakfı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ise; “Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokoller çerçevesinde gerçekleşen ormanlaştırma çalışmalarımızda Banvit BRF gibi geleceğimize anlamlı izler bırakmak isteyen kişi ve kuruluşların bağışlarıyla 13 milyona yakın fidanın ağaç olup ormana karışmasına destek verdik. Doğanın sunduğu olanaklardan gelecek nesillerin de yararlanabilmeleri ve insanlığın varlığını devam ettirebilmesi için bugünümüzü ve geleceğimizi etkileyen iklim krizi ile mücadelede STK, Özel sektör ve Kamu kuruluşları iş birliğinin oldukça önemli olduğunu biliyoruz.

 

“Banvit BRF, Elazığ ve Manisa’da oluşturdukları 20 bin fidanlık ormanlar ile 8.228 ton CO2’e eşit karbon salımını denkleştirerek gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak amacına destek verdi. Bütüncül ve sürdürülebilir olarak doğaya katkılarının devamını diliyorum.”dedi.